Rezultati pretraživanja:

Pronađeno 12 restorani.

Restoran Štanger

Posebnost:
restoran istoimenog pansiona s ugostiteljskom tradicijom od 1954. godine obitelji Štanger, okružen mediteranskim zelenilom nadomak mora i niza malih slikovitih primorskih mjesta, u ugodnom rustikalnom ambijentu s lijepim pogledom na Kvarnerski zaljev, nudi spoj autohtone i kreativne kuhinje pripremljene s ljubavlju i poštovanjem prema tradiciji.

Specijaliteti:
tatar od kvarnerskoga škampa s pjenicom od limete, krem juha od škampa s ražnjićem od sira škripavca, slanine i škampa, riba „in forno“

Općina Lovran
Tel: 00385(0)51 294 362
info@restaurantstanger.com
Web: www.restaurantsta...
Detalji

Restoran Rivica

Posebnost:
Ugostiteljsko nasljeđe obitelji Lesica, neprekidno od 1934. godine na obali ribarskog mjesta Njivica, svojevrsna je gastronomska ikona otoka Krka prepoznata po ribljim jelima i iznimno posjećenim festivalima Gastro godišnja doba s tradicionalnim jelima, ovisno o sezoni, od šparoga, krčke janjetine, jadranskih lignji do najomiljenijeg bakalara, koji se priprema na čak pedesetak načina.

Specijaliteti:
Tatar od tune, jadranski hlap s domaćom tjesteninom, bijeli brudet s aromatiziranom palentom

Krk
Tel: 00385(0)51 846 101
rivica@rivica.hr
Web: www.rivica.hr
Detalji

Restoran Plavi podrum

Posebnost:
Višestruka najbolja sommelierka države i svojedobno prvakinja Srednje i istočne Europe, Daniela Kramarić, godinama suvereno vodi svoj redovito nagrađivani restoran u pitoresknom Voloskom. Prožimanje arhaičnoga i modernoga u stalnoj težnji sofisticiranog kreiranja novoga gastronomskog doživljaja, perfekcionistički spojenog s odgovarajućim vinom u pomno odabranoj čaši.

Specijaliteti:
Morski pršut od tune na kremi od tartufa sa sorbetom od merlota, kapesante na kremi od jabuka s redukcijom grdobine i tartufima, rižot sa škampima na kremi od muškatne tikve s guščjim jetrima

Opatija
Tel: 00385(0)51 701 223
dkramari@inet.hr
Web: www.plavipodrum.com
Detalji

Restoran Laurus

Posebnost:
U sklopu obiteljskog hotela Villa Kapetanović, restoran nazvan po aromatičnom lovoru kojim je okružen, predanim radom srdačnog domaćina Krunoslava Kapetanovića, izgradio je ugled u gastro krugovima. Nalazi se na uzvisini s veličanstvenim pogledom na kvarnerski arhipelag, izvorom njegovih namirnica i kulinarske inspiracije - spoja tradicije i modernizma, a u vlastitoj jastožeri očekuju vas svježi jastozi.

Specijaliteti:
jastog i kvalitetna riba s roštilja, file bijele ribe sa školjkama i kvarnerskim škampima iz krušne peći, selekcija slastica Laurus

Opatija
Tel: 00385(0)51 741 355
laurus@villa-kapetanovic.hr
Web: www.villa-kapetan...
Detalji

Restoran i Villa Hotel Barbat

Posebnost:
Sklad izvorne kamene arhitekture s čarima mirisnoga mediteranskog zelenila nadomak moru, rustikalna kuhinja nagrađivana za najbolja autohtona jela otoka Raba s daškom inovativnosti poslužena na lijepoj cvjetnoj terasi, veliki akvarij s jastozima, bogata izložba hrvatskih pršuta te muzej masline i maslinova ulja iz vlastite proizvodnje obitelji Andrić samo su neki od tematskih sadržaja koji vas ovdje očekuju.

Specijaliteti:
Štufad – janjetina s medom od kadulje, jastog s tjesteninom, sušena hobotnica s ljutikom i jajima

Rab
Tel: 00385(0)51 721 858
hotel-barbat@inet.hr
Web: www.hotel-barbat.com
Detalji