CRIKVENIČKO-VINODOLSKA RIVIJERA

Dopunu u tekstu sam istaknula žuto, a ispod su termini i nazivi gastro manifestacija. 
Isprepletanje prirodnih i tradicijskih vrijednosti, poput gastronomskog vremeplova obojenog mirisima mora i mediteranskih biljaka, u ovom kraju slavne prošlosti pripremaju se jedinstvena jela iz kuharica našeh non poput batude – ukusne guste juhe od povrća, crkveniških rupica od ribe, bribirskog prisnaca s jajima, slaninom i sirom, barokno raskošne frankopanske torte ili gastro suvenira pavlinske torte, uz zamamne džemove i rakije od smokava te vina iz Vinodolske doline povijesnog naziva Vallis Vinearia.


Rezultati pretraživanja:

Pronađeno 3 restorani.

Restaurant & Bar Sabbia

Posebnost:
Smješten na pješčanoj plaži glavnoga gradskog kupališta sa zelenim parkom u zaleđu, restoran ostakljene unutrašnjosti s terasom i elegantnim, minimalističkim uređenjem uz lijepi pogled na morski obzor njeguje prigodnu, sezonsku kuhinju. Priznati chef Nenad Posavac kombinira vrhunske namirnice s tradicionalnim kuharskim tehnikama i modernom prezentacijom. U prizemlju objekta nalaze se lounge bar i picerija.

Specijaliteti:
„mrkač na teplo“ s ružmarinom i rajčicom, šurlice u umaku s kvarnerskim škampom i tikvicama, crikveničke rupice sa „zelenjavom“

Crikvenica
Tel: 00385(0)51 403 128
kristijan@kirica.hr
Web: www.sabbia.hr
Detalji