OPATIJSKA RIVIJERA

Tradicija visoke gastronomije započete još u mondeno austrougarsko doba privlači hedoniste na istinsko uživanje u gourmet restoranima Opatijske rivijere, hrvatskom sinonimu vrhunske eno-gastro ponude i usluge. Povijesno prepletanje raznih kultura stvorilo je poseban tip kuhinje, mješavinu bečke, francuske i talijanske, ali bazirane na okusima kvarnerskog podneblja. Nadaleko najukusniji škampi, slasni lovranski maruni i trešnje, divlje šparoge, aromatično začinsko bilje... oblikuju jedinstven gastronomski terroir koji se pamti.


Rezultati pretraživanja:

Pronađeno 17 restorani.

Restoran i hotel Draga di Lovrana

Posebnost:
Spektakularan položaj kuće na grebenu s panoramskom terasom koja pruža osjećaj kao da lebdite između mora i gorja ostavljaju bez daha! Ulov ribarskih brodova obitelji Nikolac - vlasnika istoimenog hotela, ukusni plodovi zelenog okruženja i kuhinja chefa Zdravka Tomšića, zbog koje mnogi prevaljuju stotine kilometara, tradicionalna prema modernoj mediteranskoj, proširena povijesnim utjecajima Austro-Ugarske Monarhije i Italije... doživljaji su koji se pamte.

Specijaliteti:
autorsko jelo marinirani kvarnerski škampi na učkarskoj skuti, jadranska tuna u vakuumu s aiolijem i potočarkom, domaća janjeća kobasica s bobom i pireom od celera

Općina Lovran
Tel: 00385(0)51 294 166
info@dragadilovrana.hr
Web: www.dragadilovran...
Detalji

Restoran Evergreen

Posebnost:
Ugodno uređen ambijent pun zelenila i svjetla voštanica, nadomak Opatije na glavnoj prometnici u smjeru Rijeke. Ponuda varira ovisno o godišnjem dobu i željama gostiju – od jela pripremljenih u raznim umacima, izbora morskih plodova do mesnih specijaliteta s roštilja na drveni ugljen popraćenih domaćim i stranim vinima te drugim biranim pićima.

Specijaliteti:
salata s hrskavim pršutom i pohanim tostom, goveđi file maremonti, zapečene mini palačinke

Opatija
Tel: 00385(0)51 703 111
evergreenop@net.hr
Web: www.restaurant-ev...
Detalji

Restoran „Johnson“

Posebnost:
Jednostavnost, prirodnost i naglasak na besprijekorno svježoj namirnici, dnevni ulov lokalnih ribara i domaće povrće iz obližnjih vrtova s minimalnim intervencijama u kuhinji za doživljaj autentičnog okusa Kvarnera pretočenog na Vaš tanjur filozofija su toga cijenjenog restorana obitelji Jurdana, koja potvrđuje da je utemeljenost na tradiciji izvrsna osnova za trajanje.

Specijaliteti:
živi kvarnerski škampi, salata od kaneštrela, kvarneskih škampa i motara, tjestenina s listom

Općina Mošćenička Draga
Tel: 00385(0)51 737 578
info@johnson.hr
Web: www.johnson.hr
Detalji

Restoran Laurus

Posebnost:
U sklopu obiteljskog hotela Villa Kapetanović, restoran nazvan po aromatičnom lovoru kojim je okružen, predanim radom srdačnog domaćina Krunoslava Kapetanovića, izgradio je ugled u gastro krugovima. Nalazi se na uzvisini s veličanstvenim pogledom na kvarnerski arhipelag, izvorom njegovih namirnica i kulinarske inspiracije - spoja tradicije i modernizma, a u vlastitoj jastožeri očekuju vas svježi jastozi.

Specijaliteti:
jastog i kvalitetna riba s roštilja, file bijele ribe sa školjkama i kvarnerskim škampima iz krušne peći, selekcija slastica Laurus

Opatija
Tel: 00385(0)51 741 355
laurus@villa-kapetanovic.hr
Web: www.villa-kapetan...
Detalji

Restoran „Le Mandrać“

Posebnost:
Moderna kuhinja s inteligencijom i humorom koju potpisuje osebujni chef Deniz Zembo inovativno se poigravajući vrhunskim namirnicama naglašavanjem njihove prirodne ekspresivnosti i elaboriranom interpretacijom tradicionalnih recepata. Jedinstveno gastronomsko iskustvo u idiličnoj ribarskoj lučici Volosko. Gastro radionice u srijedu i subotu uz prethodnu najavu ili prema dogovoru.

Specijaliteti:
autorsko jelo „nova fritaja s kvarnerskim škampom, pršutom, tartufima i šparugama“, domaći ravioli sa škampima, salsom od rajčica i bosiljkom, file brancina u vakuumu s limunom i kvarnerskim začinskim biljem

Opatija
Tel: 00385(0)51 701 357
restaurant@lemandrac.com
Web: www.lemandrac.com
Detalji