RIJEČKO PODRUČJE 

Tko jednom popije riječku vodu, uvijek se vraća… kazuje legenda, jer rijetki su gradovi u svijetu poput Rijeke, kroz čije središte protječe pitka voda iznimne kakvoće. U blizini glavne rive koju krase ribarice smještena je živopisna tržnica s impresivnom ribarnicom, gdje se lokalni ugostitelji opskrbljuju svježim sezonskim namirnicama za pripremu od jednostavnih primorskih obroka u autentičnim konobama do blagovanja za gurmane u renomiranim restoranima Rijeke i okolnih šarmantnih mjesta takozvanog riječkoga prstena.  


Rezultati pretraživanja:

Pronađeno 12 restorani.

Restoran i hotel Kukuriku

Posebnost:
Hedonizam je glavna smjernica tog začetnika slow food pokreta u Hrvatskoj, danas istoimenog butik hotela u srednjovjekovnim zidinama šarmantnoga gradića Kastva. Avangardni stil i lucidnost vlasnika Nenada Kukurina, petog naraštaja u obitelji ugostitelja i nagrađivanog sommeliera, odražava se u kreativnom sljubljivanju jela i probranih vina.

Specijaliteti:
„Riblji bis“ – tatarski umak od brancina i sirovi kvarnerski škampi na skuti, fagotin punjen broskvom i guščjim jetrima s tartufima, file plemenite ribe na kremi od povrća sa slamom od krumpira

Kastav
Tel: 00385(0)51 691 519
info@kukuriku.hr
Web: www.kukuriku.hr
Detalji

Villa Sandi

Specijaliteti:
grobnički finger food, domaća tjestenina (ravioli) sa kotletom u umaku od ružmarina i vina, jela od divljači, odjevene jabuke s cimetom i sladoledom od vanilije, autohtone namirnice – šparoge, vrganji, grobnički sir, grobnička skuta

Općina Čavle
Tel: 00385 (0)51 224 994
info@villasandi.hr
Web: www.villasandi.hr
Detalji

Restoran Ronjgi

Specijaliteti:
juha od vrganja u loncu od kruha, jela od divljači (nazivi jela inspirirani su djelima skladatelja Ivana Matetića Ronjgova – „Roženice“, „Mantinjada“…)

Općina Viškovo
Tel: 00385 (0)51 256 038
guido@ronjgi.com.hr
Web: www.ronjgi.com.hr
Detalji